TML, a.s.

Zábrdovická 25/2
615 00  Brno-Zábrdovice
email: info@tml.cz
email: webmaster@tml.cz
tel: +420 549 216 497
tel: +420 724 328 080
IČ: 25372670, DIČ: CZ25372670
Obchodní rejstřík: KS Brno, odd. B, vložka 4334

Kontakty na jednotlivé prodejny naleznete v sekci Prodejny.

Kontakt
Nejprodávanější
Doporučujeme
Tisk Email

klasterni
SLOVANSKÝ NEALKOHOLICKÝ NÁPOJ, VYROBENÝ DLE STARÝCH RECEPTUR,
VYCHÁZEJÍCÍCH Z PROKÁZANÉHO BLAHODÁRNÉHO VLIVU ŽITNÉHO SLADU NA LIDSKÝ ORGANIZMUS:

snižuje tělesnou únavu, zvyšuje fyzickou výkonnost, reguluje činnost zažívacího traktu, povzbuzuje látkovou výměnu, podporuje obranné síly organismu, posiluje aktivitu mozku a regeneruje nervový systém.

Složení: voda z artézských studní, žitný slad, přírodní aromata, cukr, CO2, kyselina citronová, konzervant: benzoan sodný. Energetická hodnota: 32 kcal (134,4kJ) / 100ml. Doporučená denní dávka: min 0.2 l, max. není omezena. Vhodný i pro děti.

NEOBSAHUJE KOFEIN A UMĚLÁ SLADIDLA

HISTORIE KVASU
Kvas je jedním z nejlepších slovanských nealkoholických nápojů. Název je trochu zavádějící, neboť nápoj nevzniká kvašením ani neobsahuje kvasinky. Co se týče chuťových a potravinových kvalit nemá sobě rovného. Kvas se začal vyrábět před více než tisíci lety a jeho popularita v současné době zaslouženě prudce stoupá nejen v zemích střední Evropy, ale i Skandinávii a USA.
mnichPrvní písemná zmínka o kvasu je z roku 989, kdy kyjevský kněz Vladimír obrátil své poddané na křesťanskou víru. V letopise bylo na toto téma napsáno: „Rozdat národu jídlo, med a kvas“.
Kvas se vyrábí z ječmenného a žitného sladu a má nejen skvělé chuťové kvality, ale také povzbuzuje a normalizuje procesy látkové výměny v organizmu. Kvas reguluje činnost trávicího traktu, zamezuje množení škodlivých a nemoc vyvolávajících mikrobů, pozvedává tonus organizmu, zlepšuje látkovou výměnu a blahodárně působí na cévní systém. Léčivé účinky kvasu způsobují mléčné kyseliny, vitamíny, volné aminokyseliny, různé cukry a stopové prvky v něm obsažené.
Kvasu existuje mnoho druhů. Např. název Klášterní znamená, že je vyroben dle receptury, jejíž tajemství bylo známé pouze mnichům - vařil se jen v klášterech. Pro zpestření chuti. ale hlavně pro zvýšení léčebných a regeneračních účinků. se do kvasu začaly přidávat různé šťávy, a tak známe kvas jablečný, klikvový, rybízový nebo medový.
Zkušenost mnoha století ukázala, že kvas napomáhá zachování zdraví, zvyšuje práceschopnost, snižuje únavu, obnovuje síly a vitalitu. Jeho kvality jsou potvrzeny praxí i vědeckými studiemi.
Zavedení sladového extraktu do stravovacího režimu sportovců přineslo kladný výsledek, zejména při velkých zátěžích svalového systému. Proto se nápoje ze sladového extraktu podávají sportovcům pro zvýšení fyzické kondice, odstranění únavy a zvětšení objemu svalů. Bakteriologové, infekciologové a hygienici vědí, že kvas má bakteriocidní vlastnosti.

V roce 1913 byl oficiálně potvrzen úhyn tyfových a parazitických mikroorganizmů v kvasu.
Spolu se stopovými prvky kvas obsahuje 10 aminokyselin, z nichž 8 je nezaměnitelných a řadu vitamínů. Jejich pravidelný přísun do organizmu formou běžné konzumace tohoto nealkoholického nápoje způsobuje pociťovaný kladný efekt.
Kvas je nenahraditelný nápoj každého dne a rozhodně by měl být v každé domácnosti.
Kvas je nápoj s bohatou historií a tradicí, nápoj, který není jen zdravý, ale i skvěle chutná. Vyzkoušejte ho!

KvasAll
TML a.s. je výhradním dovozcem a distributorem nápoje pro ČR a SR